1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Polisen ska anställa 250 nya medarbetare

Växjö • Publicerad 22 augusti 2019

Polisen ska anställa ungefär 250 medarbetare fler under 2019 i region Syd, dit Växjö tillhör. Det är både polisen och civila medarbetare.

På ett halvår har antalet tillsvidareanställda gått från 4 735 till 4 831. Elva poliser har återanställts och 123 nya polisassistenter kom i juni.

I höst ska ytterligare ungefär 110 nya polisassistenter får jobb i region Syd. Dessutom ska polisen rekrytera 62 nya utredare, analytiker och administratörer.

– Den prognos vi gjorde i början av året ligger fast. Vi är inne i en tillväxtfas och det ökade tillskottet av resurser både i form av nyutbildade poliser och civila medarbetare är både angeläget och välkommet, säger Jarl Holmström, biträdande regionpolischef.

Under årets första sju månader har 63 medarbetare gått i pension och 92 medarbetare lämnat regionen och polisen av andra anledningar.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.