Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Polisen varnar för partydrogen

Växjö • Publicerad 12 april 2019
Foto: Per-Erik Sandebäck

Tramadol är starkt beroendeframkallande och kan utlösa svåra kramper. Trots det ökar drogen lavinartat bland ungdomar och nu slår polisen larm.

– Vi har sett en klar ökning av Tramadol de senaste två åren. Det är den typ av narkotika som skrämmer mig mest just nu. Folk känner redan till cannabis, hasch och kokain, men vi måste börja tänka på Tramadol också, säger Växjöpolisen Scott Goodwin till Aftonbladet.

Annons

För något år sedan larmades polisen i Växjö till en adress, där en ung man vred sig i svåra plågor. Han krampade mycket och kunde knappt prata. Det var första incidenten som Växjöpolisen kom i kontakt med drogen Tramadol.

Tramadol skrivs ofta ut för att lindra smärtan efter till exempel rygg- och knäoperationer. Men på stan används den som partydrog, skriver Aftonbladet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons