Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Polisens satsning i Araby fortsätter

Växjö • Publicerad 4 juni 2019
Foto: Smålandsposten

Polisen har för tredje gången presenterat sin lägesbild över utsatta områden i Sverige. Araby är en av 22 orter som listas som ”särskilt utsatt område”. Polisen har dock sett stora och mycket positiva resultat av de satsningar som har gjorts på området.

– Det var väntat att Araby är kvar bland de utsatta områdena. Vi ser att de satsningar vi gemensamt gjort gett resultat, men detta är ett långsiktigt arbete och vi fortsätter kraftsamlingen. I majoritetens föreslagna budget för 2020 nämns bland annat förbättring av samordningen av fältverksamhet, mötesplatser, mobila team och trygghetsvandringar. Vi planerar nu också för en pilot av den så kallade Skottlandsmodellen i Araby och Lammhult, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun.

Fler poliser rör sig i området, kamerabevakning används och det finns ett nära samarbete mellan polisen, Växjö kommun samt flera organisationer och föreningar i området.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons