Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Polishunden hittade försvunnen dement man – prisas

Växjö • Publicerad 30 oktober 2019
Foto: Anders Roos

Årets polis 2019 är Bella, en femårig tik av rasen belgisk vallhund/malinois. Hon arbetar tillsammans med sin förare Tobias Hjalmarsson i Helsingborg. Under året har Bella och Tobias Hjalmarsson gjort viktiga insatser för att hitta försvunna personer. En av händelserna var då de hittade en dement man i 70-årsåldern som hade varit borta i två dygn i de småländska skogarna utanför Växjö.

– Vi gick ut i mörkret klockan tio på kvällen i snöblandat regn. När vi efter två timmar hittade honom var han helt slut och jag fick bära honom ut till närmaste väg. Sökarbetet är det vi trivs bäst med som ekipage då vi arbetar nära varandra. Att hitta personer, som försvunnit och kanske rädda deras liv, är det roligaste i arbetet, säger Tobias Hjalmarsson.

Han och Bella söker också efter narkotika och har hittat en hel del under året, framför allt cannabis.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons