Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Populär restaurang i Växjö säljs

Växjö • Publicerad 7 maj 2020
Foto: Emma Koivisto

För ett par år sedan öppnade Rustique – Vinbar & krog. Nu har restaurangen köpts av Erik Isaksson och Pierre Gustafsson, som ska öppna det nya matstället Signatur i lokalen på Sandgärdsgatan.

– Vi ska göra restaurangen till vår. Det blir en nystart med en stor renovering i lokalen och delvis ny meny för att göra det till vårt ställe. Vi har pratat med en del stammisar och kommer att behålla livemusiken och de mest populära rätterna men också ta fram vår egen meny med husmanskost, säger Erik Isaksson.

Annons

Han blir kompanjon med Pierre Gustafsson som har jobbat som kock på The View på Vida Arena.

– Han är enligt mitt tycke en av Växjös bästa kockar. Signatur ska vara ett klassiskt ställe med gott käk, gott vin och trevlig barmiljö. Vi hoppas kunna behålla Rustiques gäster och locka hit fler.

Erik Isaksson och Pierre Gustafsson har varit på Rustique som gäster under en längre tid. Då har de också kunnat se vad som funkar och vad de skulle vilja göra annorlunda. De hoppas kunna öppna den nya restaurangen Signatur i början av juni. Innan dess genomförs en stor renovering där toaletten ska rivas och en ny bar ska byggas.

– Det blir en unik bar som inte finns i Växjö. Det blir en avlång bar i kork som blir väldigt elegant. Baren kommer också att göra det mer inbjudande för uteserveringen på baksidan. Signatur ska vara ett ställe dit alla ska kunna gå, säger Erik Isaksson.

Han har en bartenderutbildning i grunden men har i många år arbetat på Alvestaglass och Lohilo, nu senast som fabrikschef.

– Det känns kul att få gå in i krogbranschen. Jag känner att jag behöver göra någonting nytt och jag älskar utmaningar.

Hur tänker du kring rådande omständigheter med coronapandemin?

– Det är en berg- och dalbana med känslor. Ena stunden är jag jätteglad och den andra sekunden kommer jag på corona. Man funderar ju på om vi har gjort det i rätt tid men jag tror faktiskt att vi har gjort det. Det kan inte bli värre

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons