Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Priset för tandvård höjs

Kronoberg • Publicerad 15 oktober 2019
Foto: Lena Gunnarsson

Kostnaderna för hela regionens tandvård beräknas stiga med fyra procent i januari 2020. Detta tas inte ut i taxehöjningar, utan där ska tandvården istället effektivisera sin verksamhet.

En vanlig undersökning av tandläkare kostar idag 898 kronor i Kronobergs län. Efter den 15 januari blir priset istället 900 kronor. För undersökning av tandhygienist ökar priset från 684 kronor till 701.

Annons

De nya avgifterna utgår från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets referensprislista. 18 procent av Region Kronobergs allmäntandvård ligger eller under referenspriserna medan 55 procent av specialisttandvården ligger på eller under referenspriserna.

– Men då har vi bakat in materialkostnaden oavsett vad man väljer. Vi tar alltså inget extra betalt om man vill ha en keramisk krona och det vill de allra flesta eftersom det är snyggast, säger Annika Kahmeter, region Kronobergs tandvårdschef, till Smålandsposten.

Thea KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons