Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Region Kronoberg ska informera om corona på flera språk

Växjö • Publicerad 20 april 2020
Foto: Nadia Hagberg

För att fler personer ska få information om coronaviruset kommer Region Kronobergs hälsokommunikatörer att träffa invånare på Tallgården under måndagen och tisdagen. Hälsokommunikatörerna är anställda i vården och pratar fler språk än svenska. De ska informera och svara på vårdrelaterade frågor.

– Det är viktigt för oss att nå alla våra invånare och till vissa grupper behöver vi skapa anpassad kommunikation, något som har blivit tydligt även nationellt. Vi har hittat ett bra samarbete med bostadsbolagen och kommunen i detta och det är tydligt att vi alla vill samma sak, säger Jenny Folkesson, folkhälsoutvecklare i Region Kronoberg.

I helgen har också 2 800 utskick skickats ut till hushåll i området. Det är bostadsbolagen Växjöbostäder, Victoria Park och CA Fastigheter som har lagt ut information på svenska, engelska, arabiska och somaliska.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons