Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Regionen får synliga telefonnummer

Kronoberg • Publicerad 1 oktober 2019

När Region Kronoberg har ringt till invånare och patienter har det i många fall stått ”dolt nummer”. För att det ska bli tydligt vem som har ring kommer regionen från och med den 1 oktober att visa ett gemensamt nummer. De enheter eller personer som idag visar egna nummer kommer även fortsättningsvis göra det.

– Många väljer att inte svara när det ringer från ett dolt nummer. Det gör att våra medarbetare får lägga en hel del tid på att ringa upp för att få kontakt. Det i sin tur kan leda till att patienten inte får sin information i tid. Med hjälp av synligt nummer får invånaren eller patienten veta vem som ringt och vi får på så sätt en effektiv och snabb kontakt, säger Mikael Johansson (M), ordförande i regionstyrelsen.

Numret som kommer att synas är 0470-58 88 00. Respektive mottagning eller avdelning kommer också att rekommenderas att i nästa steg välja ut ett gemensamt publikt nummer.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons