1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Rekordmånga ringde till SOS

Kronoberg • Publicerad 25 december 2019
.
.Foto: MARCUS ERICSSON

Under november månad mottog SOS Alarm rekordmånga larmsamtal i Kronobergs län. Enligt ett pressmeddelande handlar det om 1 845 larmsamtal för vårdrelaterade ärenden, vilket är fler samtal per invånare än någon annan månad de senaste fyra åren.

– Under november månad hade vi en ökad andel vårdrelaterade samtal till 112. Siffrorna för Kronobergs län visar det totala antalet 112-samtal med vårdbehov, men ska inte förväxlas med antal ambulansärenden. En av våra viktiga uppgifter är att säkerställa att hjälp förmedlas till rätt vårdnivå vilket innebär att en bedömning görs i varje 112-samtal, säger Magnus Käck på SOS Alarm.

Tingsryds kommun hade 129 samtal per 10 000 invånare, vilket var flest antal av alla kommuner i länet. Växjö kommuns motsvarande siffra var 82,9, vilket var minst antal samtal i länet.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.