Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Så firas nationaldagen i Växjö

Den 6 juni firas Sveriges nationaldag i Linnéparken i Växjö. Det blir ett traditionellt firande med sång, musik, dans och tal.
Växjö • Publicerad 4 juni 2019
Foto: Nadia Hagberg

Nationaldagsfirandet leds av Fredrik B Ekdahl, som jobbar på P4 Kronoberg. Årets högtidstal hålls av Kristina Bingström, chefredaktör på Smålandsposten.

– Vi tycker att Växjös nationaldagsfirande är ett välfungerande koncept och det brukar vara uppskattat. Det blir en trevlig stund i Linnéparken, säger Mark Andersson, kultursekreterare på kultur- och fritidsförvaltningen i Växjö.

Annons

Årets inbjudna artist är Andreas Weise, som har varit med i Idol och som tidigare i år vann musiktävlingen Stjärnornas Stjärna i TV4. Han kommer bland annat att uppträda med Kronobergarnas musikkår. Dessutom finns Växjö manskör, Kulturskolans kör Sonetten och Moa Fredriksson på plats för att underhålla.

Under firandet kommer även kommunens nya svenska medborgare att välkomnas med tal av Bo Frank (M), borgmästare i Växjö, och en ceremoni i Linnéparken.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons