Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Scensommar ställs in

Årets upplaga av Scensommar ställs in. Växjö kommun tvingas ta beslutet med anledning av covid-19 och skriver i ett pressmeddelande att de rådande restriktionerna gör att det inte finns någon möjlighet att på ett säkert och ansvarsfullt sätt genomföra Scensommar 2020.
Kronoberg • Publicerad 8 maj 2020
.
.Foto: LENA GUNNARSSON

I och med att det fortfarande råder en osäkerhet kring hur läget med coronaviruset kommer att se ut i sommar har Växjö kommun tagit beslutet att ställa in Scensommar 2020.

– Vi har in i det längsta försökt hålla tanken om Scensommar 2020 levande för att kunna sprida scenkonst till alla Växjöbor som kanske också har fått ändra sina sommarplaner på grund av Covid-19. Det här är också ett sorgligt besked för alla föreningarna och samverkanspartnerna vi har, Region Kronoberg och alla andra kommuner i länet. Vi hade verkligen sett fram emot att göra detta tillsammans med dem, men vi hoppas kunna erbjuda ett fantastiskt Scensommar 2021 istället, säger Therese Johansson, projektledare för Scensommar.

Annons

Scensommar har tidigare år bestått av evenemang med teater, musik, dans och nycirkus för hela familjen under sommarmånaderna.

– Det är så klart fruktansvärt tråkigt att behöva ta det här beslutet, samtidigt måste vi som kommun vara ansvarsfulla i det här läget och följa gällande direktiv för att försöka minska smittspridningen, säger Tomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Arrangörerna hoppas dock att delar av programmet riktade mot målgruppen barn och unga ändå kan komma att genomföras som ett tillskott till kommunernas ordinarie sommarverksamhet inom barnomsorgen.

– Genom succén med den regionala Scensommar har vi i god samverkan med länets alla kommuner och arrangörer kunnat erbjuda högkvalitativ kultur hela vårt län. Därför känns det extra tråkigt att behöva fatta det här beslutet, men jag är ändå glad att vi kan köra på i ett format som är lite mindre och anpassat efter rådande omständigheter, säger Ida Eriksson (M) ordförande för kulturnämnden i Region Kronoberg.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons