Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Shady går sin livs match

Nästa lördag går boxningsproffset Shady Gamhour från Växjö sitt livs största match när han utmanar Travis Scott om NBA-bältet i mellanviktsklassen. Matchen går i Mississippi och en seger skulle innebära att Shady tar steget in bland de 70 bästa boxarna i världen.
Växjö • Publicerad 6 september 2019
Foto: David Färdigh

Mosaik träffar Shady på boxningsklubben ATF Gym i centrala Växjö, där han tillsammans med tränaren Andrija Martic förbereder sig med träning och sparring inför den stora bataljen i USA nästa helg. Shady erövrade i fjol WBF-bältet i mellanvikt på en gala i Las Vegas, men den här gången är det Mississippi och NBA-bältet som gäller.

– NBA är en boxningsorganisation med större status och en seger skulle innebära att han tar ett rejält kliv upp i rankingen och hamnar bland de 70 bästa i världen, berättar Andrija.

Annons

Shandy har haft en exceptionell utvecklingskurva de senaste åren. Bakom framgången ligger extrem träningsdisciplin, mental styrka och framför allt en stark vilja.

– Jag har en inre glöd som driver mig, berättar Shady.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons