Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Skolvalet i Växjö förändras

Växjö • Publicerad 18 november 2019
Foto: Smålandsposten

Till höstterminen 2020 förändras skolvalet för de barn och elever som ska börja förskoleklass och årskurs sju. Grundskolornas upptagningsområden försvinner och vårdnadshavare bör göra ett skolval till sitt barn.

– Alla ska ha samma möjlighet att söka den skola de önskar och jag ser förändringen i skolvalet som ett steg i riktningen att öppna upp vårt samhälle. Förändringen innebär bland annat att alla elever som ska börja årskurs sju har samma möjlighet att få en plats på Fagrabäckskolans natur och teknikinriktning och Växjö International Baccalaureate grundskola (IB), säger Torgny Klasson (L), utbildningsnämndens vice ordförande.

Annons

Det förändrade skolvalet ska ge ökad valfrihet.

– Med denna förändring blir skolvalet mer rättssäkert och vårdnadshavarna får möjlighet att påverka barnets skolplacering, säger Anders Elingfors, förvaltningschef utbildningsförvaltningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons