Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Sommarjobben i Lessebo kan bli av - så länge coronakrisen inte blir värre

På grund av den pågående coronapandemin såg Lessebo kommun att det skulle bli svårt att erbjuda sommarjobb till de yngre invånarna. Men nu ser det ut att lösa sig - så länge krisen inte blir värre.
Lessebo • Publicerad 22 april 2020
Lessebo kommunhus.Foto: Johannes Turstam

Varje år erbjuds unga som går i nian, ettan och tvåan på gymnasiet i Lessebo kommun att söka sommarjobb inom kommunens verksamhet. För ett par veckor sedan meddelade kommunchefen Christina Nyquist att det kanske inte skulle bli så i år. Men nu menar hon att jobben troligtvis går att ordna så länge coronavirusets framfart inte blir värre.

– Om läget blir väldigt svårt på grund av corona där vi till och med behöver omdisponera personal, då kan vi med kort varsel bli tvungna att ställa in feriearbeten med kort varsel, säger Christina Nyquist till Smålandsposten.

Annons

Men jobb inom vården kommer kommunen inte att kunna erbjuda.

– Vi kommer inte att ha några feriearbetare inom äldreomsorgen. Däremot kommer vi att se till att vi skapar ett antal feriearbeten i övriga verksamheter, säger Christina Nyquist till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons