unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. العربية
  2. Svenska

Sommarlovsaktiviteter för barnen i Växjö

Joel Käll-Karlsson.
Joel Käll-Karlsson.
Foto: Erika Nemeti

Under våren har många evenemang tvingats ställa in på grund av coronapandemin. Men tanken är att Växjö kommun ändå ska kunna erbjuda aktiviteter till de barn som nu har gått på sommarlov.

Aktiviteterna är för barn i alla åldrar och i år arrangeras de framförallt utomhus och i mindre grupper.

– I år har vi fått tänka till extra för att kunna ha verksamhet som är säker ur smittskyddssynpunkt. I möjligaste mån håller vi oss utomhus och vi delar in i grupper för att inte bli för många. Dessutom har vi en mycket bra samverkan med andra mötesplatser och även Växjöbostäder för att kunna finnas på fler platser berättar Joel Käll Karlsson, samordnare på Araby park arena.

De flesta evenemang utgår från Araby Park Arena. Några av de aktiviteter som arrangeras är pyssel, fotbollsträningar och utomhusbio.

– Den här sommaren är det viktigare än någonsin att barn och unga har saker att hitta på, eftersom vi tror att många kommer hålla sig kvar på hemmaplan, menar Anna Lagrelius, samordnare Ungas fria tid.

Alla aktiviteter finns listade på Växjö kommuns hemsida.