Annons
  1. العربية
  2. Svenska

Sommarlovsaktiviteter för barnen i Växjö

Växjö • Publicerad 16 juni 2020
Joel Käll-Karlsson.
Joel Käll-Karlsson.Foto: Erika Nemeti

Under våren har många evenemang tvingats ställa in på grund av coronapandemin. Men tanken är att Växjö kommun ändå ska kunna erbjuda aktiviteter till de barn som nu har gått på sommarlov.

Aktiviteterna är för barn i alla åldrar och i år arrangeras de framförallt utomhus och i mindre grupper.

Annons

– I år har vi fått tänka till extra för att kunna ha verksamhet som är säker ur smittskyddssynpunkt. I möjligaste mån håller vi oss utomhus och vi delar in i grupper för att inte bli för många. Dessutom har vi en mycket bra samverkan med andra mötesplatser och även Växjöbostäder för att kunna finnas på fler platser berättar Joel Käll Karlsson, samordnare på Araby park arena.

De flesta evenemang utgår från Araby Park Arena. Några av de aktiviteter som arrangeras är pyssel, fotbollsträningar och utomhusbio.

– Den här sommaren är det viktigare än någonsin att barn och unga har saker att hitta på, eftersom vi tror att många kommer hålla sig kvar på hemmaplan, menar Anna Lagrelius, samordnare Ungas fria tid.

Alla aktiviteter finns listade på Växjö kommuns hemsida.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons