Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Stora förändringar efter kritiken mot Mohedaskolan

Moheda • Publicerad 3 mars 2020
Foto: Kerstin Haggren

Under fjolåret granskades och kritiserades Mohedaskolan av Skolinspektionen. Skolinspektionen menade att elever på skolan inte fick det stöd som de behövde. De kritiserade bland annat att det fanns problem med främlingsfientlighet, sexuella trakasserier och integration.

Om Mohedaskolan inte lyckades åtgärda problemen hade de behövt betala 600 000 kronor. Men enligt Smålandsposten har skolan gjort så pass många förändringar att Skolinspektionen bedömer att problemen är avhjälpta.

– Det blev vi väldigt glada för. Det är mycket positivt att de har satt ett ”ok” på vårt arbete. Vi har jobbat jättehårt. När det gäller ordningen på skolan så har vi med vår ombyggnad fått bättre elevutrymmen med en väl fungerande kafeteria där det finns vuxna i större omfattning. Det har fått positiva följder på samtliga områden vi har haft problem med. Vi har också tagit fram ordningsregler tillsammans med elever och personal så att alla vet vad som gäller, säger Ola Mårtensson, tillförordnad rektor på Mohedaskolan, till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons