Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Stora planer för Lessebo

Lessebo • Publicerad 20 januari 2020
Foto: Lessebo kommun/Vatten och Samhällsteknik AB

Det finns stora planer för stationsområdet i Lessebo. Tillsammans med Region Kronoberg har Lessebo kommun tagit fram olika förslag på hur stationsområdet skulle kunna utvecklas.

Några förslag som har kommit upp under diskussionerna är ett nytt äldreboende och fler bostäder.

Annons

– Fler bostäder och verksamheter planeras i kommunen för att uppnå utvecklingsstrategins mål om att vara 10 000 invånare år 2025. Vi har många processer igång och vi håller ihop arbetet med en röd tråd genom utvecklingsstrategins mål och vår vision om hållbarhet, livskvalitet och boende nära naturen, säger kommunchef Christina Nyquist.

En annan idé är att bygga en inhägnad parkering för pendlare men också en ny förskola.

– Vi har nu i början av 2020 öppnat den nya klimatsmarta förskolan Galaxen och fortsätter med renovering av förskolan Stallet under året. En ny förskola vid stationen i Lessebo är intressant för föräldrar som pendlar till arbete i till exempel Växjö och Kalmar. Då skulle man kunna lämna barnen och sen gå direkt till tåget, säger utbildningschef Therese Linnér.

De förslag som har diskuterats fram kommer att finnas med som underlag i utvecklingen av tätorten Lessebo.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons