Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Studenterna i Växjö får en avslutning

Växjö • Publicerad 14 maj 2020
Foto: Lena Gunnarsson

Växjö kommun har beslutat att det blir studentavslutning för Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum vecka 24 som tidigare planerat. Eleverna kommer samlas klassvis, utspridda i skolans lokaler och kommer sedan kunna springa ut inför en begränsad publik.

– Alla detaljer kring respektive studentutspring är inte klara ännu, utan vi kommer följa smittläget i regionen, följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och även ha dialog med Polisen om det behövs för att komma fram till vad som bedöms vara passande. Säkerheten går först, säger Christian Sandahl, gymnasiechef på Växjö kommun.

Eftersom studentutspring inte räknas som en allmän sammankomst om det sker på skolans mark omfattas utspringet inte av regeringens beslut om begränsning på 50 personer. Utspringet får ske förutsatt att det genomförs med god planering och logistik så att anhöriga samlas avskilt med studenten och med bra avstånd till andra familjer.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons