Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Studio 17- Aktivitet i Araby

Gratis aktiviteter för alla barn i Araby, allt från musik till dockteater, kom och prova!
Aktiviteterna sker i Araby Park Arena och på Centrumskolan. Här intervjuar ungdomsredaktionen samordnaren för Studio 17.
Växjö • Publicerad 25 oktober 2019

Vi intervjuar Hans Parment från Kulturskolan i Växjö som är samordnare för Studio 17 i Växjö men även på Teleborg och i Braås. Han berättar att man kan komma och prova på olika spännande aktiviteter efter skolans slut. Man kan exempelvis prova på fiol, gitarr, dockteater och mycket mer.

– Du kan börja på Studio 17 om du är uttråkad eller försöker hitta en fritidsaktivitet, säger Hans Parment.

Annons

Studio 17 kan man gå på om man har tråkigt eller försöker att hitta en aktivitet man gillar och det är helt gratis för alla barn som går i skola här i Arabyområdet. Hans Parment, som jobbar på Kulturskolan, berättar att projektet startade då de jämförde hur många barn som går på Centrumskolan och som deltar i en kulturaktivitet jämfört med hur många barn som går på Kulturskolan.

– Man såg att det var bara fem stycken elever som gick på Kulturskolan från Centrumskolan, berättar Hans.

Det var mycket mindre än det var på andra områden och skolor. Så Hans ville absolut ändra på det och med hjälp av statens kulturråd startade man projektet som nu heter Studio 17. Förslaget Studio kom från rektorn på Centrumskolan Rikard Samuelsson men siffran la man till “för att då behöver vi aldrig fundera över när projektet startade” sa en medarbetare på kulturskolan.

Du kanske undrar vilka aktiviteter man kan gå på? Bild/Animation, Gitarr, Fiol, Drama & Dans och Sång! Det är på måndagar, onsdagar och fredagar. Anmälningslapp och en broschyr får eleverna av hennes/hans lärare så kom ihåg att fråga om att ta hem lappen.

Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons