Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Taggade elever inför musikalpremiären

På lördag är det premiär för musikalen West Side Story på Katedralskolan. Ett 60-tal elever medverkar i uppsättningen. Mosaik träffade en taggad och förväntansfull ensemble.
Växjö • Publicerad 13 mars 2019
Foto: David Färdigh
Foto: David Färdigh

Jag spelar Maria, en karaktär som vet vad hon vill och som vågar trotsa machokulturen, berättar Selma Svahn, som har West Side Story som sin favoritmusikal.

Foto: David Färdigh

Vi gör en något moderniserad och coolare version av West Side Story. Det är en härlig musikal med många mass-scener, berättar Elliot Allain som gör rollen som Tony.

Foto: David Färdigh
Annons

Jag spelar Bernardo som är gängledare för Sharks och överbeskyddande storebror till Maria, berättar Tito Windborg.

Foto: David Färdigh

West Side Story handlar om hur macho- och gängkulturen påverkar oss som människor, berättar Cornelia Gustafsson, som gör rollen som den aggressive gängmedlemmen Action.

Foto: David Färdigh

West Side Story rymmer många känslor. Det är både gråt och skratt, berättar Zoe Kennedy Engblom som spelar karaktären Riff, den kaxiga ledare för gänget Jets.

Foto: David Färdigh

Vi har väldigt roligt tillsammans och ser fram mot premiären. West Side Story är en musikal med ett innehåll som alla kan relatera till, menar Johan Lindén, Agnes Karlsson, Malin Lönnberg och Tova Ek.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons