1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Tryggare i Växjö enligt mätning

Växjö • Publicerad 11 december 2019
Foto: Johan Christensen

Resultatet av årets trygghetsmätning i Växjö har presenterats. Den visar förbättrade resultat jämfört med förra året.

Bland annat har antalet som utsatts för brott senaste året sjunkit från 19 till 15 procent. Växjö kommun har ett bra resultat om man jämfört med hela området Kalmar/Kronoberg.

– Det är viktigt att poängtera att Växjö totalt sätt har bra siffror och vi ser små förbättringar på flera områden. Exempelvis känner sig färre otrygga och vi har något bättre siffror för området Araby. Men vi har flera utmaningar vilket vi vet om. Mätningen är ett bra verktyg som sätter fingret på sådant vi behöver prioritera, säger Jonas Eek, lokalpolisområdeschef Växjö och Alvesta kommuner i ett pressmeddelande.

2 700 slumpmässigt utvalda kommuninvånare har svarat i mätningen som bland annat visar att en fortsatt hög andel i Araby känner sig otrygga att vistas ute på kvällen. I Araby uppger också var femte respondent att man är rädd för en specifik person. Ungdomsgäng som bråkar och stör ordningen fortsätter också vara ett problem, även om siffran minskar.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.