Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Vår upplevelse av Ungdomsvasan

Den 23 februari åkte Centrumskolans tolvåringar Ungdomsvasan. För oss elever var det en stor utmaning och en spännande upplevelse.
Mora • Publicerad 2 mars 2020

Den 22 februari gick bussen mot Mora. Alla var exalterade och positiva inför det kommande äventyret. Resan var efterlängtad av oss elever. Från att inte ens veta vad rullskidor är eller hur man hanterar dem, till att åka 9 km på riktiga skidor är helt fantastiskt . Alla vi som åkte Ungdomsvasan kom i mål inom två timmar. David som är ansvarig från Centrumskolan förväntade sig verkligen inte det, eftersom vi endast hade tränat på snö en gång.

Vi har gjort en kort intervju med vår idrottslärare David Schylander som menar att med hjälp av sponsorer och mycket jobb har vi elever kunnat genomföra Ungdomsvasan.

Annons

– Det var magiskt och det går inte ens att beskriva det med ord, säger han och fortsätter:

– Det är en stor stolthet för vår skola, 2018 deltog 23 elever i Ungdomsvasan och nu år 2020 har 24 elever från sexan deltagit.

När vi väl stod i spåret vid starten så var vi väldigt nervösa att vi inte skulle klara det, men när vi hade börjat så kändes det okej. De flesta av oss hade mycket problem med att ta oss upp i första backen eftersom det var vår första backe, men ju fler backar under loppet vi åkte så blev vi bättre och bättre. Det var kul att vår teknik förbättrades under loppet. Stundtals under loppet var det riktigt tufft, när vi väl var framme vid mål så var det en stor glädje.

Först i mål kom Othman Zaouat, på delad andraplats kom Alia Abdirahman och Sali Hussein. Alla elever var väldigt stolta och glada över sina prestationer.

Ungdomsredaktionen
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons