Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Växjö DFF-stjärnan spelar VM

Växjö DFF:s stjärna kommer att spela VM. I sommar återfinns Anna Anvegård i det landslag som åker till Frankrike.
Växjö • Publicerad 4 juni 2019
.
.Foto: SIMON HASTEGÅRD

Under sommaren spelas fotbolls-VM i Frankrike. Med i den svenska truppen finns Växjö DFF-spelaren Anna Anvegård.

– Det var såklart jätteroligt att få veta att man blivit uttagen. Det var väldigt nervöst innan och man blev väldigt lättad och är jätteglad nu, säger hon.

Annons

Forwarden har hela tiden funnits med i snacket. Men efter en vår där Anvegård och hennes Växjö DFF inte riktigt har fått till det i allsvenskan var det ändå inte helt solklart att hon skulle bli uttagen.

– Det är klart att man har hoppats hela tiden. Man har haft förhoppningen att komma med men man visste inte hur mycket som de hade gått på matcherna nu och kunde varken vara säker på det ena eller det andra.

I Sveriges grupp återfinns en av damfotbollens absoluta stormakter – USA. Blågult inleder turneringen den 11 juni med att möta Chile och har dessutom Thailand i gruppen.

– USA sticker ut och är ett av världens bästa lag, det kommer att bli en tuff match. Samtidigt kommer de andra matcherna också att bli tuffa. Speciellt den första, då kan det alltid vara lite extra nerver när det är en premiär. Jag tycker att vi har goda chanser i alla tre matcherna.

För egen del, vad drömmer du om när du åker på turneringen?

– Det är klart att man åker dit med en förhoppning om att få spela så mycket som möjligt samtidigt som att vi tar oss så långt som möjligt.

VM-turneringen omnämns av många som ett mästerskap med ett större intresse runt sig, än hur det har varit tidigare. Något som bland annat stjärnan Kosovare Asllani pratade om med TV4 nyligen. Anna Anvegård instämmer.

– Man läser väldigt mycket om det och vi pratade också om det under förra lägret att det var mycket mer media runt oss. Det känns jätteroligt och äntligen får landslaget det intresset som vi förtjänar.

I VM-turneringen återfinns en Växjö DFF-spelare till. För Nigeria kommer ytterbacken Osinachi Ohale att spela.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons