Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Växjö fortsätter med kostnadsfri simskola

Växjö • Publicerad 11 juni 2020
.
.Foto: DANIEL NILSSON

För två år sedan startade satsningen på kostnadsfri simskola för barn i förskoleklass för att fler barn ska få vattenkanna och bättre förutsättningar att lära sig simma.

Simskolans alla platser har varit fyllda och förra året deltog totalt 719 sexåringar i undervisningen. Den kostnadsfria simskolan kommer tillbaka även i höst, då alla barn födda 2014 får möjlighet att delta.

Annons

– Ökad simkunnighet hos kommunens invånare är viktigt, dels för att minska antalet badolyckor och öka tryggheten i vattnet, men också för att underlätta för barn och unga att klara av skolans krav på simkunnighet. Vår satsning är ett komplement till annan simundervisning och har som syfte att öka vattenvanan i de samhällsgrupper som inte har de förutsättningar som krävs för att delta i ordinarie simskoleverksamhet. Denna satsning är endast en av många insatser vi gör för att möjliggöra en aktiv fritid för alla kommunens invånare, säger Emeli Sjöberg, handläggare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Växjö Simsällskap kommer att leda simskolan och anmälan öppnar den 1 juli.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons