Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Växjö Pride - en fest för alla

Växjö • Publicerad 7 maj 2019
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Växjö Prides stora final sker den 11 maj. Då samlas tusentals människor för att gå i och heja på den färgsprakande Prideparaden.

Paraden är Växjö Prides största evenemang och då får alla som vill vara med och hylla kärleken.

Annons

– Det är då vi visar att Växjö är en plats för alla, säger Växjö Prides ordförande Suzana Moćević.

Varje år utses en grupp som får bära hedersflaggan längst fram i lördagens Prideparad. Årets grupp blir stolta närstående.

– Det har varit viktigt för oss att hedersuppdraget går till de människor som står oss närmast. Det kan handla om vår närmaste familj, men också vår valda familj. Det finns ett symbolvärde i att de som stöttar oss i vardagen och i vår kamp får hedersuppdraget att bära flaggan.

När paraden har tågat genom stan och landat i Linnéparken är det dags för Pridekonserten. Då sjunger Mattias Skantze årets Pridelåt men publiken kommer också få se och lyssna på artisten Peg Parnevik.

– Jag är nervös men mest taggad. Det är extra speciellt att spela på en Pridefestival.

Under finalen uppträder också Sebastian Walldén. Sebastian vann Idol 2018 och han är den första vinnaren som är öppet homosexuell.

– Det känns jättekul att komma till Växjö och jag ser verkligen fram emot det. Jag har aldrig varit där innan men jag lovar att bjuda på en trevlig show med både uptempo och lite lugnare låtar.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons