Annons
  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Växjöbon släpper ny bok

Växjö • Publicerad 17 januari 2020
Foto: Robin Sparf

Växjöbon Ahmad Rahimi har prisats för sin kamp för ensamkommande och mänskliga rättigheter. År 2017 belönades han med Raoul Wallenberg Academys pris ”Ungt Kurage”. Han var även en av dem som startade upp den omtalade sittstrejken i Stockholm.

Nu är han aktuell med den nya boken ”Hör min röst”, som är Ahmads historia, skriven i samarbete med Terese Hansen som var hans lärare, blev hans vän och senare hans storasyster.

Ahmad Rahimi var en av de ensamkommande ungdomar som tog sig till Sverige under flyktingkrisen 2015. Under sina första år i Sverige har han ensam i ett nytt land med ett nytt språk kämpat på ett personligt plan, tagit sig in i politiken och ut på barrikaderna. Han har gått främst i demonstrationstågen, hållit tal för tusentals personer och fått motta hot och hat.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons