unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. العربية
  2. English
  3. Svenska

Växjöföretagen stöttar varandra – lånar ut cyklar för hemkörning

Foto: Ronja Andersson

Många butiker i Växjö har börjat med hemkörning för att underlätta för dem som inte vill eller kan ta sig ut. För att i sin tur underlätta för butikerna kom Växjö Citysamverkan med idén om hemkörning på cykel. Cykel och Fritidscenter i Växjö lånar därför ut cyklar kostnadsfritt till butiker som gör hemleveranser.

– Centrums butiker kan ringa hit och boka en cykel för en leverans som de ska göra i närområdet. De kör ut med leveransen och kommer sedan tillbaka med cykeln hit och sen står den här till förfogande för nästa som vill låna den, säger Mats Alfredsson, ägare av Cykel och Fritidscentrum.

Butiken har två elcyklar till förfogande och enligt Mats Alfredsson räcker det än så länge.

– Än så länge har det bara varit något blomsterbud, men det har ju precis kommit på plats och nu börjar det ju få lite spridning, säger Mats Alfredsson.

Många branscher har drabbats hårt av coronaviruset och Mats Alfredsson har märkt av att allt färre besöker city men han ser positivt på sitt yrke.

– Det är mindre folk i rörelse, men jag tror ändå att denna branschen inte borde vara den mest missgynnande. Det är svårt att bli smittad om du är ute och cyklar i friska luften. Men vi inser allvaret i detta helt klart och det är ett oroväckande scenario, säger Mats Alfredsson.