Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Växjöprofiler i känt radioprogram

Växjö • Publicerad 14 juni 2019
.
.Foto: Filip Sjöfors

”Sommar” är ett program i Sveriges Radio som varje sommar sänds i P1. Programledarna är särskilt inbjudna så kallade ”sommarvärdar" och de ansvarar för varsitt program där de berättar om sig själva och spelar musik som de själva har valt.

”Sommar” är ett mycket populärt program och det anses vara ärofyllt att få uppdraget att vara sommarvärd. I år är tre av de som kommer att vara sommarvärdar från Växjö. De är journalisten Emma Leijnse, artisten John Lundvik och fotografen Alexander Mahmoud.

John Lundvik håller sitt sommarprat den 15 juli. Programmet ska handla om Lundviks långa och krokiga musikaliska resa. Den 25 juli är det fotografen Alexander Mahmoud från Växjö och Grimslöv som är sommarvärd. Han ska prata om hans mamma som kom till Småland från Jugoslavien som vilsen 16-åring. Den 15 augusti kommer Emma Leijnse, som är född i Växjö och som nu arbetar som journalist på Sydsvenska Dagbladet, att hålla i programmet.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons