Annons
  1. العربية
  2. Svenska

Lessebo vill stoppa skadegörelse med aktiviteter

Lessebo • Publicerad 25 juni 2020
Lessebo kommunhus.
Lessebo kommunhus.Foto: Johannes Turstam

Förra sommaren kostade skadegörelse drygt 500 000 kronor för Lessebo kommun. I år ser kommunen att unga återigen har börjat ägna sig åt att ha sönder saker.

För att försöka stoppa utvecklingen vill kommunen att unga ska vara upptagna med annat. Bland annat besöka tillfälliga fritidsgårdar som nästan dagligen sätts upp i två orter. Men kommunen vill också att föräldrar ser efter sina barn.

Annons

– Vi ser givetvis allvarligt på det, det är väldigt, väldigt tråkigt. För det är unga personer som börjat tidigt. Det gäller att vi försöker fånga upp dem helt enkelt så man kan bryta ett ganska negativt mönster. Sen beror det givetvis på någonting, vad exakt är det svårt att säga just för den gruppen. Vad vi förstår är en del väldigt unga, så det är bekymmersamt, säger Angelica Karlsson (C), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsutskottet, till Smålandsposten.

För att minska skadegörelsen under jullovet höll Bikupans sporthall öppen för ungdomar varje dag. Då rapporterades inga fall av skadegörelse.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons