1. Svenska
  2. English
  3. العربية
Nöje

Sångaren Ali Kassab släpper sin första låt

Växjö • Publicerad 10 januari 2021
.
.Foto: Pressbild

Ali Kassab, från Syrien, har nu släppt sin första singel ”Mema3a”. Låten, som framförs på arabiska, belyser problematiken med dyra hemgifter i arabiska samhällen.

Ali Kassab kom till Sverige 2015 och han arbetar nu hårt för att uppnå sin dröm om framgång. För tillfället studerar Ali Kassab musik på Linnéuniversitetet i Växjö.

Många familjer i arabiska samhällen begär en dyr hemgift från den unga mannen om han ska få lov att gifta sig med deras dotter. Detta leder till en konflikt och svårighet hos många unga som vill gifta sig, särskilt om mannen vill bygga sitt eget liv och fokusera på sin egen utveckling först. Men det är inte bara i arabiska samhällen detta sker, utan det förekommer i arabiska familjer runtom hela Europa. Fenomenet utgör ett problem för både män och kvinnor.

– Låten ”Mema3a” diskuterar fenomenet och dess problematik på ett komiskt sätt, för att upplysa allmänheten om att det existerar, säger Ali Kassab.

Hur känns det nu när du släppt din första singel?

– Jag är väldigt glad. Det känns som att jag har nått toppen av ett berg efter att ha klättrat och klättrat, men - det här är inte den högsta toppen. Jag drivs och strävar efter att nå högre, nå mer. Min dröm är att uppnå framgång och berömmelse.

Kommer du fortsätta sjunga på arabiska eller har du några planer på att sjunga på andra språk också, till exempel svenska?

– Just nu studerar jag musik på Linnéuniversitetet och övar på att sjunga på både engelska och svenska. Det är intressant och roligt att få sjunga på andra språk, jag drömmer om att kunna bli global.

Fakta

”MemA3a”

Komponering och utgivning: Muhammad Al-Jaloudi

Låttext: Amjad Sawalha,

Mastering: Muhammad Bushnaq

Deltagande i utgivning och övergripande ansvar: Nader Makarkar

Inspelning skedde på Bergendahlska gården i Växjö

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.