Annons
  1. Svenska
  2. العربية
Nyheter

Allt fler Växjöföretag i konkurs – ökade under 2021

Kronoberg • Publicerad 13 januari 2022
.
.Foto: Mark Hanlon

Siffror från UC visar att antalet konkurser i Sverige minskade med tolv procent 2021 i jämförelse med 2020. Det är den lägsta konkursnivån på fyra år. UC:s konkursstatistik omfattar aktie-, handels-, och kommanditbolag samt övriga juridiska personer.

Kronoberg var ett av få län där konkurserna ökade under 2021 jämfört med året innan. Konkurserna i länet ökade med sju procent, från 105 konkurs 2020 till 112 konkurs 2021. På fem år har antalet konkurser gått från 78 till 112 konkurser.

Annons

72 av konkurser förra året skedde i Växjö kommun. Konkurserna har ökat med 16 procent i Växjö. Även i Tingsryd, Lessebo och Älmhult ökar konkurserna. I Tingsryd har konkurserna gått från tre till åtta, en ökning med 167 procent. I Älmhult har det gått från fyra till sju och i Lessebo fyra till fem.

I Alvesta kommun var det fyra konkurser under 2021. Det är en minskning med hela 60 procent jämfört med året innan. I Ljungby kommun har konkurserna minskat tolv till nio och i Markaryd var det sex konkurser under förra året, jämfört med sju året innan. Uppvidinge kommun hade en konkurs, vilket är två färre än året innan.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons