Annons
  1. Svenska
  2. العربية
Nyheter

Antalet vräkta barnfamiljer ökar

Kronoberg • Publicerad 13 oktober 2021
Foto: Kronofogden

Under de första sex månaderna i år ökade antalet vräkta barnfamiljer i spåren av pandemin. 273 barn blev enligt Kronofogden drabbade när någon eller båda av barnens föräldrar blev vräkta. Det är den högsta siffran sedan 2015.

– Under flera år minskade antalet barn som berörs av vräkning. Men sedan 2018 har kurvorna vänt upp, en trend som håller i sig. Under första halvåret 2021 vräktes 150 barnfamiljer – en ökning med 14 vräkningar jämfört med samma period i fjol. Antalet berörda barn ökade från 245 till 273. Det är oroväckande att utvecklingen fortsätter åt fel håll, säger Davor Vuleta, analytiker på Kronofogden.

Annons

I Kronobergs län har två barn berörts av en vräkning i år. Det är ett färre barn jämfört med det första halvåret 2020.

Totalt sett har antalet genomförda vräkningar av privatpersoner ökat med 5 procent i Sverige, från 1 182 vräkningar första halvåret i fjol till 1 244 under samma period i år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons