Annons
  1. العربية
  2. Svenska
Nyheter

Influensavaccin säkrat för riskgrupperna

Kronoberg • Publicerad 20 november 2020
Foto: PÄR BÄCKSTRÖM

Region Kronoberg meddelade tidigare i veckan att det är brist på influensavaccin. Nu har man gjort en inventering och efter det bedömer man att det ska räcka till alla över 65 år som är i riskgrupp.

– Vi bedömer att vi med kvarvarande vaccin och den extra leverans av vaccin, som troligtvis kommer i början av nästa vecka, kommer kunna vaccinera alla i Kronoberg som riskerar att bli allvarligt sjuka av influensa och personer som är 65 år eller äldre, säger Lena Andersson Nazzal, primärvårds- och rehabchef.

Annons

Vaccinet som är kvar kommer att fördelas till vårdcentralerna i länet. Patienter som ska vaccineras uppmanas att boka tid.

Däremot är det fortsatt paus för vaccination av personalen. Det gäller fram tills dess att alla i riskgrupp fått vaccin.

– Just nu är vår prioritering att vaccinera riskgrupperna. Det är extra viktigt att de får skydd mot influensa under pandemin, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons