Annons
  1. Svenska
  2. العربية
Nyheter

Länets vårdcentraler tar över covidvaccineringen

Kronoberg • Publicerad 4 april 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

Från och med måndag den 4 april sker vaccination mot covid-19 endast på länets vårdcentraler, då de externa vaccinatörernas uppdrag avslutas.

I nuläget har Region Kronoberg tillräcklig egen kapacitet för att genomföra de vaccinationer som är aktuella.

Annons

– De externa leverantörerna började vaccinera för ett år sedan, när vaccinationstrycket var som störst. Deras insatser har varit nödvändiga för att nå en hög vaccinationstäckning i länet utan att belasta våra egna verksamheter allt för hårt, säger Marie Jadner, vaccinationssamordnare i Region Kronoberg.

För att boka vaccintid på någon av länets vårdcentralen loggar man in på e-tjänsterna på 1177.se, för det krävs ett svenskt personnummer och en e-legitimation. Har man inte ett svenskt personnummer eller tillgång till digitala verktyg görs bokningen via telefon.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons