Annons
  1. Svenska
  2. العربية
Nyheter

Man orsakade kraftiga branden – döms till sex års fängelse

Växjö • Publicerad 8 juni 2021
Foto: Carl Carlert

Den 30-årige mannen som tände eld på en moped som startade branden i lägenhetshotellet på Annavägen i Växjö har dömts till sex års fängelse för grov mordbrand.

Branden spred sig från fordonet och förstörde hela byggnaden. Ett 30-tal boende fick evakueras och delar av fastigheten brann ner till grunden. Räddningstjänstens rökdykare påträffade efter evakueringen tre personer inne i byggnaden, varav en fick hjälpas ut.

30-åringen ska ha hällt brännbar vätska över mopeden och tänt eld. Branden orsakade skador för drygt sju miljoner kronor.

En man i 50-årsåldern stod åtalad för medhjälp till mordbrand efter att ha ändrat riktning på flera kameror i byggnaden. Trots det frias han eftersom det enligt rätten inte är klarlagt att han kände till 30-åringens planer på att tända eld på mopeden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons