GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Man orsakade kraftiga branden – döms till sex års fängelse

Foto: Carl Carlert

Den 30-årige mannen som tände eld på en moped som startade branden i lägenhetshotellet på Annavägen i Växjö har dömts till sex års fängelse för grov mordbrand.

Branden spred sig från fordonet och förstörde hela byggnaden. Ett 30-tal boende fick evakueras och delar av fastigheten brann ner till grunden. Räddningstjänstens rökdykare påträffade efter evakueringen tre personer inne i byggnaden, varav en fick hjälpas ut.

30-åringen ska ha hällt brännbar vätska över mopeden och tänt eld. Branden orsakade skador för drygt sju miljoner kronor.

En man i 50-årsåldern stod åtalad för medhjälp till mordbrand efter att ha ändrat riktning på flera kameror i byggnaden. Trots det frias han eftersom det enligt rätten inte är klarlagt att han kände till 30-åringens planer på att tända eld på mopeden.