unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Manifestation hålls – uppmaning om att tända ett ljus

.
.
Foto: LENNART MÅNSSON

Den 10 september är det den internationella suicidpreventionsdagen. Det är ungefär 30 personer i Kronobergs län som tar sitt liv varje år och flera aktörer i länet samarbetar för att förebygga och förhindra självmord.

Klockan 20 på torsdagen deltar länet i en internationell manifestation där den som vill uppmanas att tända ett ljus i sitt fönster för att visa sitt stöd för suicidprevention, minnas de som lämnat oss och för de som överlevt.

– Det är viktigt att vi vågar lyfta upp, uppmärksamma och prata om självmord. Det finns för många tabun kring detta som vi måste bryta. Först då kan vi hjälpa varandra, säger regiondirektör Martin Myrskog.