Annons
  1. Svenska
  2. English
  3. العربية
Nyheter

Nytt café har öppnat i Växjö

Växjö • Publicerad 23 juni 2021
Yusif Al-Kifel och Saleh Majdalawi.
Yusif Al-Kifel och Saleh Majdalawi.Foto: Maha Nasser

I slutet av maj öppnade Café Insta på Blockvägen i Växjö. Kaféet är ett initiativ av en grupp vänner, nämligen Yusif Al-Kifel, Saleh Majdalawi, Fares och Mohanad Abugharbia. Kaféet öppnar klockan fyra på eftermiddagen och serverar bland annat arabiskt och svenskt kaffe, juice, kakor förutom bakverk och sallad.

– Vi är fyra vänner som arbetar på Rättspsykiatriska regionkliniken. Vi bestämde oss för att öppna en samlingsplats efter jobbet, eftersom det inte finns så många platser i Växjö, trots befolkningstätheten. Idén kom när vi kom från jobbet med vänner och ville gå ut för att koppla av med familj och vänner. Det finns inga ställen att vända sig till. Därav tanken att bilda en ideell förening. Föreningen syftar till att skapa aktiviteter för människor för att ha roligt och spännande användbara tider. Kaféet är en del av föreningens aktiviteter. säger Yusif Al-Kifel, en av medlemmarna till initiativet.

Annons

Förutom fika kommer det att finnas underhållningsaktiviteter på kaféet som karaoke, direksända tv-matcher och olika typer av spel.

– Med tiden kommer platsen att expandera och det kommer att finnas stora skärmar för att sända matcher och många olika aktiviteter, säger Saleh Majdalawi.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons