Annons
  1. Svenska
  2. العربية
Nyheter

Region Kronoberg börjar erbjuda dos 4

Kronoberg • Publicerad 16 februari 2022
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Folkhälsomyndigheten rekommenderar en andra påfyllnadsdos (dos 4) mot covid-19 till personer som bor på särskilt boende för äldre, har hemtjänst eller hemsjukvård samt till alla som är 80 år och äldre. I Region Kronoberg inleds vaccinationerna vecka 8–9.

Enligt Region Kronoberg avtar immunförsvarets förmåga att reagera på vaccinationen, och bygga upp ett långvarigt skydd, med stigande ålder.

Annons

– Skyddet avtar efter fyra månader och en fjärde dos stärker skyddet, det är därför viktigt att personer som löper störst risk för allvarlig sjukdom tar en andra påfyllnadsdos, säger Marie Jadner, vaccinationssamordnare i Region Kronoberg.

För att kunna få sin fjärde dos ska det ska ha gått fyra månader sedan dos 3.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons