Annons
  1. Svenska
  2. العربية
Nyheter

Svårt sjuk patient dog efter att ha fått fel läkemedel

Kronoberg • Publicerad 29 mars 2022
IVO, inspektionen för vård och omsorg.
IVO, inspektionen för vård och omsorg.Foto: JOHANNA LUNDBERG

En patient som vårdades på intensivvårdsavdelningen på ett av länets sjukhus fick fel läkemedel vid en akut situation. Förväxlingen av läkemedlet ledde till hjärtstopp och att patienten dog.

Nu anmäler regionen sig själva till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, enligt lex Maria. Man skriver i sin anmälan att ”eftersom patienten var akut svårt sjuk hade utgången hade kunnat vara densamma utan läkemedelsförväxlingen men det går inte att utesluta att det bidragit”.

Annons

Vidare skriver regionen att man har sett över sina rutiner och vidtagit förebyggande åtgärder, bland annat gällande förvaring av sprutor, för att undvika att liknande inträffar igen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons