Annons
  1. Svenska
  2. العربية
Nyheter

Tekniska problemen åtgärdade – nu kan kronobergare boka vaccinationstid igen

Kronoberg • Publicerad 6 maj 2021
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

När kronobergare under tisdagen skulle boka tid för vaccination mot covid-19 gick det inte. Det berodde på vissa uppstartsproblem i bokningssystemen, men vid lunchtid på onsdagen meddelade regionen att problemen nu är åtgärdade.

– Nu är vi igång och alla bokningssidor ligger uppe. Vi beklagar att det varit problem och förstår att det orsakat frustration, men alla kommer att få sitt vaccin. Hittar man ingen tid nu beror det på att det är fullbokat. Nya tider läggs ut succesivt, säger Annika Laine Tigerhielm, som är samordnare för fas 4 av vaccinationen.

Annons

Personer födda 1961 eller tidigare är nu välkomna att boka tid för vaccination mot covid-19. Region Kronoberg vädjar till kronobergarna att följa prioriteringsordningen.

– Vi vill vara tydliga med att det nu är personer födda 1961 eller tidigare som är välkomna att boka tid, och ber samtliga att respektera detta. Det är risken att bli allvarligt sjuk i covid-19 som styr vilka som får vaccin först. Den tydligaste riskfaktorn är ålder, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons