Annons
  1. Svenska
  2. العربية
Nyheter

Trygghetsmätning genomförs i Växjö

Växjö • Publicerad 19 augusti 2021
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Polisen och Växjö kommun gör en ny trygghetsmätning. Under de närmaste dagarna får 3 000 slumpmässigt utvalda Växjöbor mellan 16 och 85 år brev av polisen och Växjö kommun.

Invånarna får svara på frågor om hur invånarna ser på eventuella problem i sitt bostadsområde, om de har varit utsatta för brott eller inte under det senaste året, om de känner oro för att utsättas för brott och även om de känner sig trygga i sitt bostadsområde på kvällarna. I slutet av enkäten ställs också några frågor om polisens verksamhet i närområdet.

Annons

– Resultatet av den lokala trygghetsmätningen är ett av de viktigaste underlagen vi har för att planera framförallt det brottsförebyggande arbetet och samverkan mellan polis, kommun och andra parter. Därför hoppas vi att du tar dig tid att svara om du är en av de slumpmässigt utvalda invånare som fått en enkät hemskickad till dig, säger Marcus Holmqvist, säkerhetschef i Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons