1. Svenska
  2. العربية
Nyheter

Två hamburgerrestauranger ska öppna

Växjö • Publicerad 19 januari 2021
Foto: Shady Burgers

Både Brödernas och Shady Burgers ska öppna i Växjö city i år. Den förstnämnda restaurangen väntas öppna som planerat medan den andra skjuter upp öppningsdatumet till senare i vår.

Restaurangkedjan Brödernas, som sedan tidigare har 19 restauranger i Sverige, ska öppna i Växjö. De tar över Stars and Stripes tidigare lokaler.

Planen har varit att restaurangen ska öppna någon gång i månadsskiftet februari/mars och nu har ett öppningsdatum satts. Den 25 februari planerar Brödernas, som ska servera hamburgare och pizza, att öppna i Växjö city.

– Vi ser fram mycket att öppna i Växjö och tror det finns en stor potential. Vi öppnar som planerat förutsatt att det inte blir några förseningar i leveranser. Vi följer givetvis noga utvecklingen med restriktioner och har anpassat oss efter dessa. Alkoholstoppet vid 20.00 har inte påverkat oss så mycket eftersom vi stänger normalt sett vid 22.00, säger Arina Lysenko på Restaurang Brödernas till Smålandsposten.

I restaurangen kommer det också att finnas ett par tv-skärmar, som när Stars and Stripes fanns i lokalen.

För konkurrenten Shady Burgers blir det annorlunda. Strax efter årsskiftet planerade kedjan att öppna sin nya restaurang på Sandgärdsgatan i centrala Växjö. Men situationen med pandemin och efterföljande restriktioner gör att hamburgerkedjan skjuter fram öppningen.

– Vi kommer inte att stressa. Vi räknar med att öppna i slutet av mars. Vi känner ingen panik just nu, säger Per-Anders Fällman, vd för Shady burgers, till Smålandsposten.

De arbetar med att anpassa lokalen, där Sports tidigare låg, för den nya verksamheten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.