unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

10 unga Växjöbor döda i överdoser

Arkivbild.
Arkivbild.
Foto: Oscar Appelgren

Under förra året avled 126 unga människor i överdoser i Sverige, visar siffror som SVT har tittar närmare på. De senaste fem åren har 33 unga människor mist sitt liv på grund av drogöverdoser i Kalmar och Kronobergs län enligt SVT Småland. Tio av dessa har bott i Växjö kommun.

– Det är jättesvårt att spekulera i varför, men jag tog lite tid och diskuterade med mina kollegor om de dödsfall vi kommer på. Det kan bero på att det var en god tillgång till fentanyl i Växjö med lokal tillverkning och distribution, säger Rizana Mustedanagic, avdelningschef på avdelningen vuxna på Förvaltningen för arbete och välfärd i Växjö kommun, till SVT Småland.