Annons
  1. Svenska
  2. العربية

234 miljoner i överskott för Växjö kommun

Växjö • Publicerad 4 februari 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

I ett pressmeddelande redogör Växjö kommun för sitt preliminära bokslut för 2021. Resultatet visar på 234 miljoner i överskott. Det stora plusresultatet är en följd av bland annat högre skatteintäkter och statsbidrag.

– Det är viktigt och glädjande att skatteintäkterna växer. Det är när jobben blir fler och när fler Växjöbor arbetar som vi bygger en stark välfärd och kommun. Jag är också stolt över det fortsatt mycket goda arbetet i verksamheterna. Med gediget effektiviseringsarbete får invånarna i Växjö kommun mer välfärd för varje skattekrona, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Det positiva resultat följer även i kommunens samtliga nämnder och för de kommunala bolagen. Bland annat redovisar Växjö Energi AB ett starkt fjärde kvartal, enligt pressmeddelandet.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons