Annons
  1. Svenska
  2. العربية

30-årig man hotade att bränna ner Växjöpolitikers hem

Växjö • Publicerad 6 oktober 2021
En 30-årig man har åtalats vid Växjö tingsrätt för att ha hotat moderatpolitikern Oliver Rosengren och en kvinnlig socialsekreterare.
En 30-årig man har åtalats vid Växjö tingsrätt för att ha hotat moderatpolitikern Oliver Rosengren och en kvinnlig socialsekreterare.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Det var i somras som Växjöpolitikern Oliver Rosengren (M) fick motta hotfulla mejl från en man i 30-årsåldern. I mejlen hotade mannen att bränna ner moderatpolitikerns hem och misshandla honom.

Nu åtalas 30-åringen vid Växjö tingsrätt för olaga hot. Mannen åtalas även för att ha hotat en kvinnlig socialsekreterare, även den gången via mejl. Det rapporterar Smålandsposten.

Mejlen ska ha skickats efter att mannen blivit upprörd när han riskerade att förlora sitt försörjningsstöd. ”Drar ni in mitt bistånd utan att jag har någon annan försörjning så bränner jag ner ert kontor! Då får ingen bistånd och du blir arbetslös.”, skrev mannen i ett av mejlen.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons