Annons
  1. Svenska
  2. العربية

33-åring döms – utsatte flicka för sexuellt ofredande

33-åringen sexofredade en flicka när hon skulle köpa en biljett på Resecentrum. Nu döms han till fängelse och måste betala skadestånd.
Växjö • Publicerad 14 september 2023

I början av augusti skulle en 14-årig flicka köpa en biljett i en automat på Resecentrum i Växjö. Enligt flickan dök en för henne okänd man plötsligt upp bakom henne och tog henne på rumpan och mellan benen två gånger om.

När den chockade flickan berättade för sina kompisar i närheten om vad som hade hänt flydde mannen från platsen. Han kunde dock gripas en kort stund senare av en polispatrull som hade kallats till platsen.

Annons

Nu döms mannen – en 33-åring som bor i Växjö – mot sitt nekande för sexuellt ofredande.

Växjö tingsrätt konstaterar att bevisläget är gott och att det är ställt utom rimligt tvivel att 33-åringen har gjort sig skyldig till sexuellt ofredande mot barn. Han är tidigare dömd för liknande sexbrottslighet och straffas nu med en månads fängelse.

33-åringen döms även att betala 8 000 kronor i skadestånd till den utsatta flickan.

Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Christian Hylse
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons