Annons
  1. Svenska
  2. العربية

43-åring högg efter sin sambo med en yxa - döms till två års fängelse

En 43-årig man i Växjö puttade ner sin sambo i sängen, hotade att ha ihjäl henne och högg upprepade gånger med en yxa kring hennes huvud. Nu döms han till två års fängelse för flera brott mot två olika kvinnor.
Växjö • Publicerad 1 augusti 2022
Foto: Nils Lindgren

En kväll i början av maj skickades en polispatrull till en bostad på Norr i Växjö. Det var en granne som larmade polisen efter att en kvinna hade berättat att hon hade blivit slagen av sin 43-årige sambo.

Vid tillfället bodde 43-åringen och kvinnan ihop. Bråket utlöstes när 43-åringen kände sig avvisad av kvinnan. I förhör har kvinnan berättat att han puttade ner henne från en soffa och dunkade hennes huvud i golvet. När 43-åringen sprang ut i köket för att hämta en kniv blev kvinnan rädd och flydde in i sovrummet. 43-åringen hotade med att han skulle hämta en yxa om hon inte öppnade dörren. När hon väl öppnade dörren slog han henne och puttade ner henne i sängen. Därefter hotade 43-åringen att ha ihjäl kvinnan och hennes expojkvän samtidigt som han med en brandyxa högg upprepade gånger kring hennes huvud när hon låg i sängen.

Annons

Efter ett tag kastade 43-åringen ut kvinnan som tog sig in till en granne som larmade polisen. Samtidigt ska mannen ha stått och bankat på dörren.

I förhör har mannen sagt att han inte har utövat något våld mot kvinnan. Att han var lite uppjagad under kvällen men inte arg. Han menar också att kvinnan ska ha slagit honom. I domen skriver Växjö tingsrätt att 43-åringens beskrivning framstår som en efterhandskonstruktion som i många stycken är så orimliga att de kan lämnas utan avseende.

Mannen döms för grovt olaga hot och misshandel för vad han gjorde mot kvinnan. Men han döms också för att ha misshandlat en annan kvinna som han tillfälligt bodde hos några månader tidigare.

Kvinnan har i förhör berättat att 43-åringen fick för sig att kvinnan hade ringt polisen gällande honom. När kvinnan försökte förklara att hon inte hade gjort det trodde han henne inte och blev arg. Trots att kvinnan bad 43-åringen att gå slog han henne i ansiktet med ett knytnävsslag. Slaget var så hårt att kvinnan trillade omkull och slog i nacken i ett bord. Därefter tog mannen stryptag om kvinnans hals.

Under bråket ska 43-åringen ha blivit skadad när kvinnan försökte försvara sig. Han uppsökte sjukhus efter händelsen, något kvinnan i fråga inte ville göra.

Påföljden för de tre brotten blir två års fängelse. 43-åringen ska också betala 21 350 kronor i skadestånd till sin tidigare sambo och 17 700 kronor till kvinnan han tillfälligt bodde hos. Mannen förekommer sedan tidigare under 21 avsnitt i belastningsregistret. Han har blivit dömd för bland annat tillgreppsbrott, bedrägerier, hotbrott och misshandel.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons