unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

500 bostäder planeras vid Fagrabäcksrondellen

Foto: Urban Nilsson

Peab köper den tidigare hotellfastigheten vid Fagrabäcksrondellen från APP Properties för 90 miljoner kronor. Enligt Peab finns det möjlighet att bygga ungefär 500 bostäder, närservice och en ny östlig port till de centrala delarna av Växjö med produktionsstart under 2021.

– Vi vill vara en del av Växjös tillväxtresa och kunde inte motstå frestelsen när vi fick möjligheten att arbeta med en så intressant plats. När platsen är klar ser vi framför oss en ny Östlig port som höjer upplevelsen när man tar sig in till de till de centrala delarna av staden, säger Annike Thorén, distriktschef Peab Bostad AB.

Planen är att hitta en tagare till hyreslägenheterna och starta försäljningen av bostadsrätterna under 2021, vilket blir ett välkommet tillskott av nya bostäder i området.

Peab bostad och Peab Sverige kommer att utveckla och bygga Österport Växjö tillsammans.