Annons
  1. Svenska
  2. العربية

80-åring från Växjö sökte kärleken i tv – avled innan programmet hann sändas

Växjö • Publicerad 10 juni 2021
Foto: Stina Stjernkvist /SVT

I veckan släpptes nio nya avsnitt av det populära SVT-programmet Första dejten, där singlar får gå på en blindhet och förhoppningsvis hitta sitt livs stora kärlek. Allt sker på en restaurang  där varje steg och  rörelse  registreras av fjärrstyrda  kameror.  När middagen är över får alla par svara på en till synes enkel fråga: vill ni gå på en andra dejt?

I det första avsnittet medverkar 80-årige Johan från Växjö, som av berättarrösten beskrivs som en pigg och viril pensioner som söker någon att leva med tills han blir minst 100 år.

Annons

Johan fick dejta 73-åriga Margita, som beskrev sig själv som social, nyfiken, hattoman och lite av en Pippi Långstrump. Dejten gick bra och de båda önskade att få ta en andra dejt framöver. Men tyvärr blev det ingen andra dejt.

I slutet av varje program står det hur det har gått för de olika paren. Där framkommer det att Johan och Margita, i väntan på vaccinsprutorna, pratat i timmar på telefon men att Johan den 21 mars i år avled.

Innan eftertexterna står det också ”Till minne av Johan Wiman”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons